Menselijker machines

met Geen reacties

Techniek bracht ons waar we nu zijn. Welvaart voor miljarden mensen. Onze hoofden bedachten creatieve oplossingen. Onze handen maakten fabrieken, wegen, gereedschappen, pompen en producten. Mensen gingen jarenlang naar het werk.  Om handmatig te produceren als machines.

Techniek bracht mensen ook in beweging. In auto’s, vliegtuigen en motoren. Op de weg en in de lucht. Mensen reizen meer dan ooit te voren. Met Informatie- en Communicatie Technologie kun je overal werken waar, wanneer en met wie je bent. Onderweg in de trein, thuis en bij de Coffee Company. Communiceren met anderen kan zonder op pad te gaan. Met een videochat, Skype-sessie en Dropbox voor het online delen van documenten met collega’s ver weg.  Thuis is informatie en kennis binnen handbereik. Mensen kunnen zelf kiezen hoe ze willen werken!

De mens staat weer centraal. Het werk komt nu naar mensen toe. Onze focus verschuift: Van onze spullen naar onszelf. Van hebben naar zijn. Van de grond onder ons naar de lucht boven. Waarom steenkool opgraven, terwijl zonnestralen ons verwarmen? Is meer kantoren bouwen zinvol, als meer hoogwaardige werkplekken nodig zijn? Waarom reizen naar het werk, als je dichtbij huis goede faciliteiten hebt?
Het Nieuwe Werken maakt werken en ontplooiing mogelijk met handen, hoofd en hart. Samen kunnen we de aarde leefbaar houden voor volgende generaties. Laten we slim en creatief gebruik maken van steeds menselijker machines. Zullen we samen ontwerpen?