Voelen in 2024

met Geen reacties

Als ik onder druk sta voel ik minder. Herken je dat?

Dat ik me afsluit voor emoties die me afhouden van wat ik moet doen. Handig. Maar daarin blijven hangen is juist lastig. Mijn voelsprieten wijzen me de weg naar een werkwijze die me past. Als ik gestrest ben en stop met voelen, kan mijn denken me verwarren. Terug verlangen naar iets wat niet echt zo bestond, zoals de gezelligheid van vroeger. Het besef dat comfort vaak ontbrak ben ik even vergeten. Mooie herinneringen blijven kennelijk langer hangen dan slechte. Misschien werkt dat bij jou net zo ….

Effectief veranderen

Aldus Eric Scherder kan langdurige of ernstige stress mensen dommer maken. Als dat gebeurt in je werk kun je als vanzelf gaan terugvallen op bekende of oude gewoonten, patronen en tradities. Daarbij hoef je immers minder na te denken. Maar zijn die eigenlijk ook goed? In de wereld om je heen is van alles aan het veranderen. Stilstand is achteruitgang ….

Volgens Ben Tiggelaar is de gebruikelijke aanpak van de werkwijze in organisaties ontwikkelen vaak minder effectief. Die begint met veranderen (1), dan mensen iets laten zien (2) en daarna laten voelen (3) wat dat betekent in hun praktijk. Deze aanpak leidt vaak tot weerstand bij medewerkers. Zijn suggestie is om medewerkers eerst te helpen voelen. Hoe gaat hun werk? Dan is er een basis om te laten zien hoe het werk beter kan en vervolgens als vanzelf ook te gaan veranderen.

Lol doet leven

Plezier, vermaak en verpozing helpen mij. Ik heb ze broodnodig om te leven. Weg met die verdoving. Rituelen. Samenzijn. Lachen. Dat niet alles hetzelfde blijft. Stilstand is de dood in de pot. Ontwikkeling, creatieve ideeën, iets durven proberen. Zo ontstaat waardevolle vernieuwing voor een nieuwe tijd: Oplossingen met perspectief, een betere toekomst.

Alles wat ik aandacht geeft groeit. Voelen is mijn opstap naar dromen, denken, durven en doen. Ik wens je rust en ruimte in 2024 met lekker bewegen in frisse lucht. Alleen en samen op weg! Perspectief ontwikkelen op een betere toekomst van werk. Als je echt slim wilt bijdragen in je werk dan zorg je eerst voor jezelf, zodat je beter gaat voelen en vervolgens ook denken.

Volgen workstyles2018:

Laatste berichten van