Elk zijn eigen stijl

met Geen reacties

De diversiteit in werkstijlen groeit. Door nieuwe mogelijkheden valt er op de werkvloer meer te kiezen. Bijvoorbeeld voor gereedschap, werkplek, werktijden en gedrag. Geen mens is hetzelfde. Hoe ontwikkelt u uw stijl van werken?  

Zelfmanagement, zelfsturing, zelfzorg. Meer zelf doen is bij Het Nieuwe Werken noodzaak; om de balans tussen werk en privé te verbeteren, om gezonder productief te worden en blijven, voor meer plezier in het werk.

We zijn gewend dat bedrijven medewerkers uniform faciliteren: denk aan lonen, arbeidsvoorwaarden, werkplekken. Ieder heeft recht op hetzelfde van de baas. Dat is gelijkheid en zal ook wel zo blijven. Daarnaast zal er meer maatwerk komen, omdat er meer verschillende soorten van oplossingen nodig zullen zijn. Mobiel werken onderweg, vaste plekken op kantoor, flexibele faciliteiten voor samenwerken.

Binnen geboden kaders gaan medewerkers eigen oplossingen ontwerpen en creëren. Zelfstandigen (of zzp’ers) lopen hierin nu voorop. Velen werken deels thuis, daarnaast in de buurt, op locaties voor coworking en ook in lounges van flexibele kantoorlocaties. In Utrecht-West deden we in 2004 al de eerste experimenten met ondernemen-vanuit-huis. Laat u ook inspireren tot het ontwerpen en creëren van uw eigen unieke werkstijl!