Een andere werkstijl

met Geen reacties

Meer dan 4000 polsbreuken per jaar. Ik ben de enige niet. Maar wat als het je overkomt?  Wat kunnen gevolgen zijn? Kun je werken? Zo ja: Hoe?

Die morgen lag in Berlijn meer sneeuw en ijs dan hier. Het dooide op 28 februari. Een bruin strooisel voorkwam gladheid. Maar niet overal! Netjes gekleed ging ik met bagage onderuit. Die avond zat ik met mijn rechter pols in spalkgips in mijn hotel. Gelukkig kon ik gewoon met de trein terug. Nu, drie weken later, ben ik hier geopereerd. Nu nog 5 weken revalideren. Dat kost me onverwacht veel tijd, dus geld.

Op internet lees ik dat blijven werken en bewegen kan bijdragen aan herstel. Ik voel me uitgedaagd in mijn eigen werkveld: ergonomisch ontwerpen. Blind typen gaat niet, losse letters typen kan ik wel. Met links maak ik met mijn SMS-techniek notities op mijn mobiel. Mijn werk plannen en afstemmen met anderen vind ik lastig. Kan ik reizen? Relaties nodig ik vaker thuis uit. Ik bel en Skype meer. Alles kost meer tijd en ik leef bij de dag. Toch werk ik wel, met ongewone oplossingen.

Hand- en polsletsel komt zelfs 300.000 keer per jaar voor. Anders gaan werken kan plots nodig zijn.