Diner pensant

met Geen reacties

Denkend dineren leek me in eerste instantie een minder goed idee; mijn bloed kan immers niet goed tegelijk naar maag èn hersens stromen. Toch is de uitnodiging van het bestuur van de bedrijvencentra Vondelparc en Hooghiemstra gisteravond goed bevallen.

Het was een aangenaam en zinvol samenzijn in Restaurant Wilhelminapark met vijftien disgenoten uit de wereld van vastgoed, besturen en recht. De voorzitter Eric Rijnders opende de bijeenkomst en borgde de toelichtingen op onze heerlijke maaltijd. Oedzge Atzema, hoogleraar aan de UU, leidde ons soepel via het klimaat naar het dagelijks weer van oplossingen voor ondernemen. Geven stond centraler dan nemen in een boeiende uitwisseling over ‘Faciliteren van Utrechts ondernemerschap’.

In drie ronden deelden wij onze ervaringen en kennis en kwamen tot enkele denkrichtingen en aanzetten voor concrete voorstellen. Werk verandert snel ingrijpend. Vierkante meters verhuren past bij de industriële economie en manier van denken. De kennis en creatieve economie – van vooral zelfstandige professionals – is te vinden waar zij willen zijn en werken. Dat is vaker in de wijk en op knooppunten van ontmoeting en kennisoverdracht. Zij hebben behoefte aan nieuwe hoogwaardige oplossingen. Het meest concrete idee van de avond was misschien wel vastgoed voortaan “gratis” aanbieden. Verder werden nieuwe diensten en events gesuggereerd voor (ook internationale) uitwisseling van ervaringen en ontwikkeling van kennis. Heeft u ook een wens of een idee? U kunt reageren op deze blog. Desgewenst geef ik uw reactie graag persoonlijk door. Of u zoekt zelf rechtstreeks contact met de manager van deze bedrijvencentra, Paul Barendregt.